Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, ens volem adherir amb un petit escrit sobre què significa la celebració d’aquest dia.

Nosaltres, com a pares de nenes i nens, practiquem igualtat a casa, que després, al carrer i a la vida real, veiem que la societat no acaba compartint, tot i que cada vegada s’observa més “normalitat” en els rols que cadascú executa. És molt difícil, ja que encara veiem catàlegs de joguines de grans empreses, que classifiquen les joguines per a “nenes” i per a “nens”, disfresses, segons els sexe, anuncis de televisió, a on els rols de dona i home estan molt diferenciats. Aquí és a on, aquestes generacions que pugen, han de veure i els ha de xocar que els rols no són sexistes, les tasques que es fan quotidianament, no tenen gènere, que les feines que realitzem, són perquè ens agrada fer-les i perquè en som capaços, no perquè som homes o dones.

Parlem-los d’igualtat a casa, a l’escola, al carrer, i una part molt important, la lúdica, ja sigui jugant amb els amics, o fent esport. Cada vegada veiem més nois fent activitats, que per “cultura popular” sempre s’havien associat a les noies, i esports, majoritàriament practicats per nois, cada vegada tenen més acceptació entre les noies, i els practiquen amb les mateixes capacitats.

És un crit d’igualtat, una lluita que la van començar dones científiques, escriptores, polítiques, ja fa molts anys, i que ara ens ha de servir per apoderar els nostres fills per a que lluitin contres les desigualtats de gènere i que creixin en llibertat per saber i poder escollir què volen ser de grans, sense pensar si són de gènere femení o masculí.