Comissió extraescolar

Les activitats extraescolars esportives que proposem la comissió esportiva tenen com a objectiu afavorir la formació integral dels alumnes, proposant un ventall d’activitats individuals i col·lectives impregnades en valors, que suposin un repte estimulant i un aprenentatge per a un adequat aprofitament del temps d’oci. Les activitats extraescolars es proposen com un complement a la formació i educació dels alumnes i tenen com a objectiu descobrir i potenciar capacitats, talents, habilitats i destreses dels alumnes. Oferim la possibilitat de realitzar aquests quatre esports.

 • Psicomotricitat
 • Iniciació a l’Esport (Futbol i Bàsquet)
 • Patinatge
 • Futbol
 • Bàsquet
 • Kungfu
 • Taekwondo

Psicomotricitat

conjunt-psicomotricitatAlguns dels objectius que pretén aquesta activitat són conèixer i dominar els diferents segments corporals, explorar i conèixer les limitacions del propi cos, realitzar desplaçaments sobre obstacles amb seguretat, millorar la capacitat de manipulació d’objectes, respectar la normes i regles dels jocs i activitats proposades, afavorir la relació de l’alumne / a amb tots els seus companys en els diferents jocs i activitats proposades …

Horaris: L’horari de l’activitat és de 1 sessió setmanal d’1 hora de durada, de 17’00 a 18’00 h on el propi recull els infants a les classes.

Espai necessari: es realitzarà a la sala de psicomotricitat.

A qui va dirigit: Aquesta activitat va dirigida a alumnes d’infantil de P3.

Nombre mínim i màxim de participants: el nombre d’alumnes per grup serà de 7 mínim i 20 màxim.

Activitat Extraescolar Esportiva a la iniciació de l’Esport (Futbol i Bàsquet)

Aquesta activitat dóna la possibilitat d’iniciar-se en dos esports,IMG-20151215-WA0009 futbol i bàsquet, amb la finalitat que pugui escollir en acabar l’Educació Infantil, el que sigui més adequat a les seves possibilitats i/o interessos. A més amb aquesta activitat s’aconsegueix l’adquisició d’un bagatge motriu, expressiu i creatiu molt beneficiós tant per a la vida diària de l’individu com per a la pràctica esportiva, ja sigui aquesta encaminada a l’oci i/o manteniment, o bé cap al rendiment.

Objectius d’aquesta Activitat

Els objectius que es persegueixen amb aquesta activitat són principalment aconseguir que els nens adquireixin una sèrie d’habilitats motrius bàsiques a través dels dos esports practicats. Aquestes habilitats bàsiques són: desplaçaments, salts, girs, pots, passades i recepcions, fomentar l’esport com a oci i gaudi del temps lliure, aprendre a respectar a tots els components del joc i fomentar el treball en grup, conèixer els materials i el lloc de joc necessaris per realitzar el tipus d’esport plantejat per a cada dia, adquirir coneixements del propi cos: segments, lateralitat, equilibri….IMG-20151215-WA0007

Horaris: L’horari de l’activitat és de 2 sessions setmanals d’1 hora de durada.

Espai necessari: es realitzarà a la pista de bàsquet.

A qui va dirigit: Aquesta activitat va dirigida a alumnes d’infantil d’edats compreses entre els 4 i 5 anys.

Nombre mínim i màxim de participants: el nombre d’alumnes per grup serà de 8 mínim i 20 màxim.

Activitat Extraescolar Esportiva de Patinatge

El patinatge és una activitat recreativa i un esport que ajuda a desenvolupar l’equilibri i l’harmonia corporal, a través de moviments i exercicis. Una bona tècnica pot ajudar als nens al fet que es familiaritzin amb el desplaçament sobre els patins i desenvolupin diferents moviments sobre rodes.

Les classes es basen en exercicis i jocs per aconseguir ensenyar i entretenir als nens; aquests exercicis es realitzen amb una música de fons que ajuda a gaudir encara més de l’activitat.

Objectius d’aquesta Activitatimage

L’objectiu del patinatge és fer que els petits aprenguin habilitats bàsiques del desplaçament sobre patins, i a mesura que van adquirint més equilibri i familiaritat amb els patins, puguin aprendre a canviar de direcció, a patinar amb obstacles (eslàlom), a participar de carreres i a aprendre algunes postures bàsiques del patinatge artístic.

Exemple d’entrenament:

Els Patinadors en entrar a la pista realitzen un escalfament en la tanca, realitzant una sèrie de repeticions (objectiu escalfar les articulacions i músculs , per prevenir lesions ). En finalitzar aquest escalfament corren endavant i enredere durant uns 8/10 minuts (per corregir posicions bàsiques). La resta de l’entreno es realitzen piruetes , salts i figures diferents en relació al nivell de cada patinador i en èpoques prèvies a festivals s’assagen totes les coreografies .

Horaris: L’horari de l’activitat és de 2 sessions setmanals d’1 hora de durada (dilluns, dimecres i divendres).

Espai necessari: es realitza a la pista esportiva de patinatge de l’escola.

A qui va dirigit: Aquesta activitat va dirigida a alumnes de primària i secundària a partir de 6 anys. Actualment tenim 5 grups diferenciats per edats i tècnica.

Nombre mínim i màxim de participants: el nombre d’alumnes per grup serà de 11 mínim i 22 màxim.

Programa Anual curs 2015/16 d’esdeveniments per l’activitat de patinatge .

 • El 19 de desembre a les 17:30h Festival Nadal (pista de l’escola)
 • De Febrer d’Abril : Pas de nivell individual en (pavelló St. Andreu )
 • Al febrer o Abril: Exhibició individual per als patinadors que no competeixen (pista de l’escola)
 • A l’abril : Competició Semifinal de Grups ( en alguna escola de BCN )
 • A l’abril :Campionat de Barcelona Individual ( pavelló de St. Andreu)
 • A l’abril o Maig Final: Competició de Grups ( pavelló de St. Andreu)
 • Al maig: Final Territorial de Catalunya Individual ( aquesta competició està per confirmar)
 • L’11 de Juny Festiva de Final de Curs (pista de l’escola)

Activitat Extraescolar Esportiva de Futbol

IMG-20151215-WA0017Consisteix en una activitat sana i divertida on l’alumne desenvolupa un comportament cooperatiu tant dins com fos del camp de joc, fomentant el respecte pels altres companys a més d’adquirir un major domini tècnic i tàctic del joc. El nen es familiaritza amb la pilota a partir d’exercicis de control, conducció i copejo, passada i recepció de la pilota, profunditat i desmarcatges, posicionament defensiu i ofensiu i, per descomptat, la preparació estratègica per a competicions.

Objectius d’aquesta Activitat

L’objectiu principal de l’activitat de futbol sala a l’escola és buscar la participació i el foment d’aquest esport com a activitat saludable i divertida, respectant els valors de companyonia, cooperació, joc en equip, joc net, etc.

Exemple d’una sessió:

IMG-20151215-WA0016L’entrenament esta dividit en tres parts. La primera consta d’un escalfament on es realitzen carreres i exercicis de mobilitat articular. Posteriorment es realitza un rondo on es treballen exercicis de passades. també exercicis de control i llançaments a porteria. Per finalitzar l’entrenament es realitza un partit per treballar la tàctica i posicionament dels jugadors. Tot adequat a cada edat.

Horaris: L’horari de l’activitat és de 2 sessions setmanals d’1 hora de durada (dimarts i dijous). A més, en els casos que sigui possible l’horari de l’activitat es completa amb 1 hora els caps de setmana dedicada a la competició. Estem inscrits en les lligues escolars del CEEB.

IMG-20151215-WA0010Espai necessari: S’utilitza la pista central de futbol sala de l’escola i la pista del costat de la cantina. En el cas que per pluja o un altre problema no es pugui realitzar l’entrenament, s’anul·laran les activitats.

A qui va dirigit: Aquesta activitat va dirigida a alumnes de primària i secundària d’edats compreses entre els 6 i 18 anys. Amb el nombre de nens inscrits es formaran grups per categories, actualment tenim:

 1. Escola A i B: 6-7 anys o 1r i 2n d’Ed. Primària
 2. Prebenjamín: 7 i 8 anys o 2º i 3r d’Ed. Primària
 3. Benjamí: 9-10 anys o 4t i 5é d’Ed. Primària
 4. Aleví: 11-12 anys o 5º-6º d’Ed. Primària
 5. Pre-infantil: 13 anys 1r ESO
 6. Infantil: 14 a 16 anys 2n a 4t ESO

Nombre mínim i màxim de participants : el nombre d’alumnes per grup serà de 6 mínim i 10 màxim.

Activitat Extraescolar Esportiva de Bàsquet

Aquesta activitat permet desenvolupar habilitats específiques a través de jocs i exercicis alhora que es fomenta l’auto-estima i el desenvolupament personal. Els alumnes s’introdueixen de forma progressiva en el coneixement del bàsquet, aprenent les seves normes i tècniques bàsiques. Començant des de una base mes lúdica en els seus inicis on s’intenta integrar aspectes imprescindibles del basquet com el bot o la cursa dins d’un joc adaptat on es distreu al nen i es busca treballar de forma indirecte. Integrant mica en mica exercicis analítics , tant propis de l’esport com físics i intentant despertar una competitivitat sana basada en l’esforç. Fins arribar a assolir un complex sistema de joc on tots els nens han de participar cooperar i aprendre a integrar les seves capacitats en el joc col·lectiu

Objectius d’aquesta Activitat

L’objectiu principal de l’activitat de bàsquet a l’escola és buscar la participació i el foment d’aquest esport com a activitat saludable i divertida, respectant els valors de companyonia, cooperació, joc en equip, joc net, etc.

Exemple d’una sessió:

IMG-20160130-WA0089 Actualment l’equip Pre-Benjamí està en una etapa on els jocs adaptats,formen part de l’escalfament de les sessions, integrant alguns exercicis lúdics de cooperació i altres analítics o mecanitzats, finalitzant les sessions amb simulacions de partits.
L’equip Pre-Infantil ha donat el salt a exercicis analítics purs del bàsquet (tècnica individual,tàctica individual, tècnica col·lectiva i tàctica col·lectiva) fent servir algun joc propi del bàsquet per acabar alguna sessió en comptes de exercicis exigents per acabar algunes sessions.

Màximes de l’activitat: En primer lloc s’imposa l’aprenentatge, la diversió del nen, i la inculcació de la cultura de l’esforç, deixant en un segon lloc la competició, encara que sempre s’intenta competir.

Horaris: L’horari de l’activitat és de 2 sessions setmanals d’una hora de durada (dilluns i dimecres). A més, en els casos que sigui possible l’horari de l’activitat es completa amb 1 hora els caps de setmana dedicada a la competició. Estem inscrits en les lligues escolars del CEEB.

Espai necessari: S’utilitza la pista de bàsquet. En el cas que per pluja o un altre problema no es pugui realitzar l’entrenament, s’anul·laran les activitats.IMG-20160130-WA0087

A qui va dirigit: Aquesta activitat va dirigida a alumnes de primària i secundaria d’edats compreses entre els 6 i 18 anys. Amb el nombre de nens inscrits es formaran grups per categories, actualment tenim 2 equips:

 1. Pre-Benjamí (mixt) 9-10 anys o 4t i 5é d’Ed. Primària
 2. Pre-Infantil (masculí) 13 anys 1r ESO

Nombre mínim i màxim de participants: el nombre d’alumnes per grup serà de 8 mínim i 20 màxim.

Activitat Extraescolar Esportiva de Kungfu

L’ensenyament del kung fu com a art marcial i com a esport contribueix a la formació integral dels nens, a través del joc s’inculquen valors com l’amistat, la companyonia, la cooperació, el respecte, el complir les normes del joc, kungfuetc., alhora que s’estimulen i afermen els seus patrons motors bàsics amb l’aprenentatge de les diferents destreses i habilitats que el kung fu els aporta.

Horaris: L’horari de l’activitat és d’una sessió setmanal d’una hora i trenta minuts de durada (dilluns).

Espai necessari: S’utilitza el gimnàs de l’escola.

A qui va dirigit: Aquesta activitat va dirigida a alumnes d’infantil (a partir de P4), primària i secundaria d’edats compreses entre els 6 i 18 anys. Amb el nombre de nens inscrits es formaran grups per categories, actualment tenim 2 equips:

Activitat Extraescolar Esportiva de Taekwondo

La pràctica d’arts marcials en els nens provoca una millora del desenvolupament motriu augmentant en alt grau el nivell coordinatiu del nen, així com també aconsegueix millorar enormement qualitats com l’elasticitat, velocitat, equilibri, força, …
Per tant, a la seva base del Taekwondo són activitats esportives de les quals obtindrem xavals/as amb un equilibri i un afany de superació que els acompanyarà durant molt temps, ja que el Taekwondo practicat a llarg termini és una forma de vida.

Objectius d’aquesta Activitat taekwondo

L’objectiu principal de l’activitat iniciar a l’alumnat en la pràctica de l’art marcial, aconseguir la coordinació necessària per practicar amb eficàcia les diferents tècniques, iniciar a l’aprenentatge dels Kates bàsiques, iniciar als coneixements bàsics de defensa personal, aconseguir que el nen/a valori positivament l’activitat esportiva…

Horaris: L’horari de l’activitat és d’una sessió setmanal d’una hora i trenta minuts de durada (dimarts o dijous).

Espai necessari: S’utilitza el gimnàs de l’escola.

A qui va dirigit: Aquesta activitat va dirigida a alumnes de primària i secundaria d’edats compreses entre els 6 i 18 anys. Amb el nombre de nens inscrits es formaran grups per categories, actualment tenim 2 equips:

Contacte: esportivaich@gmail.com

Secció Cultural

La Comissió Cultural de l’AMPA de la  nostra  escola  ofereix  una proposta diversificada d’extraescolars, intentem  oferir un ampli ventall d’activitats des de activitats músicals, activitats artístiques, activitats més técniques, de repàs i reforç, …

Pretenem donar resposta a diferents interessos que puguin sorgir entre alumnes de l’escola.

Aquestes activitats es realitzen en horari de tarde, a partir de les 17h., de dilluns a divendres. Sempre a les instal·lacions del nostre centre.

Per poder realitzar aquestes activitats es necesita formar un grup d’aprox. 10 alumnes per activitat, encara i que, de vegades, podem arribar a corfirmar una activitat amb un nombre inferior d ‘alumnes.

Hi ha activitats per alumnes i hi ha també activitats per a mares i pares.

OBJECTIUS D’AQUESTES ACTIVITATS

 • Aprenentatge de la propia activitat.
 • Estimular la motivació, les ganes d’apendre, la superació, alleujar l’estés, fomentar l’alegria, la diversió …entre d’altres.
 • Desenvolupar capacitats ja adquirides i apendre de noves.
 • Transmetre una actitud de cooperació, harmonia i respecte als companys i monitors.
 • Divertir-se a l’hora que s’aprenen, envoltats d’un entorn adequat i familiar,la nostra escola.

Transmetre una actitud de respecte envers el material de l’escola i el propi entorn.

PROPOSTA D’ACTIVITATS

PINTURA I DIBUIX, TALLERS-MANUALITATS,…

A través de l’expressió artística fomentem la creativitat, eduquem per crear aficions i descobrim habilitats i destreses.

Volem que els nostres alumnes puguin aconseguir coneixements bàsics del dibuix, les formes i els colors, la pintura, les tècniques del paper, el vidre, els teixits,… que puguin crear a partir del que han après.

TEATRE, TEATRE MUSICAL, INTERPRETACIÓ, …

Té com a finalitat entretenir a l’hora que s’apren. Per mitjà de la interpretació els alumnes aprenen a actuar davant el públic, cantar, ballar, expresar-se no només amb paraules si no també amb el cos, els gestos, ajuda a perdre la por a parlar amb públic, ensenya a memoritzar, a vocalitzar, etc.
Fomenta el treball en equip, la creativitat, la imaginació. Si t’agrada l’escenari, el maquillatge i les disfresses, aquesta es la teva activitat.

JAZZ-FUNKY, DANSA, ZUMBA,…

Treballem amb la musica i el cos, gaudint de la música i del moviment en una activitat bàsicament lúdica. L’objectiu es ajudar a aconseguir una bona coordinació, una bona col·locació del cos, el cap, els braços i les cames, al ritme de la música, apendre a interpretar l’espai i les direccions. Ballar fomenta l’alegria, el bon humor, alleuja l’estrés i es una bona manera d’estar en forma.

BALLS EN ANGLÈS, ANGLÈS repàs i reforç

Creem un espai didàctic i lúdic on s’introdueix l’aprenentatge d’una llengua estrangera: l’anglès. Aqueta activitat, balls en anglès , està pensada pels alumnes més petits. A partir de les cançons, la música i els jocs els alumnes aprenen i s’ho passen bé, i assimilaran els nous coneixements sense adonar-se.
Pels qui no son tan petits oferim classes de repàs i/o reforç d‘aquesta llengua. Es fan grups per nivells i aquests grups solen ser de només 6 o 7 alumnes per poder garantir l’aprofitament de les classes. L’objectiu d’aquesta activitat es que els alumnes experimentin una milloria en les seves notes escolars gràcies a una millor comprensió d’aquesta llengua.

GUITARRA, INTERPRETACIÓ MUSICAL

Aquesta activitat té com a finalitat ensenyar a tocar un instrument, la guitarra en el nostre cas, a entendre una partitura musical, a interpretar-la, a escoltar la música i els temps musicals, l’entonació, …

Es fan grups per nivells.

PILATES, GIMNÀSTICA POSTURAL


Activitat dirigida a mares i pares. Exercicis enfocats a la flexibilitat i potenciació del cos. Combina el control postural, l’entrenement muscular i la flexibilitat amb l’ajuda de la respiració i la concentració.


Si utilitzes la web, accepta l'ús de cookies Més informació

La configuració de cookies en aquest lloc web està configurada per "permetre les galetes" per oferir-vos la millor experiència de navegació possible. Si continueu utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de la vostra galeta o feu clic a "Accepta" a continuació, esteu consentint a això.

Tancar